1 .Szolgáltatás igénybevétele

A szolgáltatás megrendelésének módjai:

a. Szolgáltatásainkat megrendelheti személyesen a 5600 Békéscsaba, Gyár u. 4 címen

b. Telefonon a +36 20 424 2762 telefonszámon

c. E-mail-en a info@bekestranszfer.net e-mail címről

Fontos!

Tisztelt utasaink! Szolgáltatásunkat csak az a személy veheti igénybe, aki a személyi azonosságát a szolgáltatás igénybevételekor igazolni tudja, ezért kérjük mindig legyen Önöknél az az úti-okmány, mellyel a szolgáltatásunkra regisztrált telefonon, vagy webes felületünkön.

Amennyiben Ön nem tudja igazolni magát, úgy a szolgáltatást megtagadhatjuk.

A helyszínen történő módosítást csak az eredetileg regisztrált utas aláírásával ellátott átruházási engedély felmutatása esetében tudjuk végrehajtani, melynek költsége 5000 forint.

E-mail-ben érkezett megrendeléséről kollégánk hétköznapokon munkaidőben (8-17 óra között) a levél elküldésétől számított 4 órán belül, 17 órától 8 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a beérkezéstől számított 24 órán belül visszaigazolást küld.

Amennyiben nem érkezik a megadott időtartamokon belül visszaigazolás megrendelésére, úgy kérjük tekintse meg levelező rendszere spam/kéretlen levelek mappáját, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 20 424 2762 telefonszámon.

Az utazás időpontjához képest 72 órán belül leadott rendelések esetén telefonos egyeztetés szükséges járműveink telítettségének függvényében.

Javasoljuk, hogy a minimum két héttel az utazás igénybevétele előtti foglalások esetén az utazást megelőző napokban keresse fel ügyintézőnket a részletekkel, esetleges változtatásokkal kapcsolatban.

Telefonszám, mint mindenkori elérhetőség megadása kötelező!

b. Fizetési módok

A részvételi díj befizetésének lehetséges módozatai:

Az ügyfélszolgálati irodánkban készpénzben (5600 Békéscsaba, Gyár u. 4). Az ügyfélszolgálat által kiállított átutalásos számla ellenében történő utalással. A Békés Transzfer számlaszámát visszaigazolásában fogjuk feltüntetni. ( Átutalással történő fizetés esetén a részvételi díj összegének az indulást megelőző napig meg kell jelennie bankszámlánkon. Az utazást megelőző napig nem rendezett átutalásos megrendeléseket cégünk egyoldalúan törölheti rendszeréből.) Az utazás során a gépkocsivezetőnél készpénzben vagy bankkártyával.

c. Visszaigazolás

A Békéscsabáról vagy más felvételi helyszínről történő indulás pontos időpontját az indulás előtti nap 17:00-ig, de minimum az indulás előtt 8 órával pontosan egyeztetjük utasainkkal SMS vagy telefonhívás formájában. Ennek kiválasztására az online foglalás során lehetősége van, amit a megjegyzés rovatban kérünk feltűntetni. Amennyiben ez nem történi meg, úgy legtöbb esetben SMS-t küldünk. Az üzenet tartalmazza a felvétel időpontját és s sofőr nevét és telefonszámát.

Amennyiben az utas a megadott telefonszámon előző nap 17:00-ig nem elérhető, úgy a megrendelőt terheli a felelősség az esetleges változásokból adódó kellemetlenségekért. Amennyiben Ön az említett időpontig nem kap kollégáinktól értesítést utazásával kapcsoltban, úgy kérjük keressen bennünket személyesen, vagy a +36 20 424 2762 telefonszámon.

A folyamatosan beérkező megrendelések függvényében a Békés Transzfer fenntartja a jogot, hogy az előre egyeztetett indulási időpontot, a korábbiakban említett feltételek mellett, maximum 2 órával előrébb hozhatja. Ez az „Aiprot Shuttle” szolgáltatásra vonatkozik. Egyéni megrendelésekre előre egyeztetett feltételek vonatkoznak, illetve a megrendelő jogosult az időpont módosítására.

A reptérre érkező utasokat mindenkor a korábban megadott érkezési időponthoz és helyhez igazodva várjuk a repülőtéren. Erről sms-t előzetesen nem küldünk.

d. Utazás módosítása/lemondása

Az előre megrendelt utazás módosításáért 3000 Forintot módosítási díjat számolunk fel. Az utazás módosítására az indulás előtt minimum 48 órával van lehetőség. Az ezen belüli módosítások a jármű telítettségének függvényében kerülnek visszaigazolásra. Amennyiben a járműben nem tudunk az új időpontban helyet biztosítani, úgy mindent megteszünk azért, hogy utasunk a legközelebbi szabad hely függvényében eljusson célállomására.

Az utazás költségmentesen lemondható az (indulás/érkezés) előtt minimum 48 órával. Ez kizárólag telefonon vagy személyesen tehető meg. SMS-ben vagy e-mailben történő lemondást nem áll módunkban elfogadni. Az indulás előtti 48 és 24 óra közötti időpontban az utast az utazás 50%-os felára terheli, melyet a Békés Transzfer az utas számára kiszámláz. 24 órán belüli lemondás esetén azt, utast köteles a teljes menetdíj megtérítésére melyet a Békés Transzfer az utas részére kiszámláz.

Amennyiben a visszaérkezés időpontja egy másik időpontra módosul, úgy azt a megrendelőnek ügyfélszolgálatunk felé minimum 24 órával korábban jeleznie kell. Ilyen esetekben a Békés Transzfer fenntartja a jogot arra, hogy a beérkezett megrendelések függvényében eltérő időpontban hajtsa végre a szolgáltatást. Természetesen ilyen esetekben is arra törekszünk, hogy szolgáltatásunkat a korábbi feltételeknek megfelelően, az utasok kényelmét szem előtt tartva hajtsuk végre.

Amennyiben a megadott visszaút indulási időpontja az utasnak nem felel meg, úgy az díjmentesen lemondható. 24 órán belüli megrendelés törlés esetén, ha a gépjármű már elindult az utasért, úgy az utazás teljes viteldíja kiszámlázásra kerül az utasnak.

2. Utasaink

Amennyiben az utas ittas vagy más egyéb bódító hatású szer hatása alatt áll, esetleg bármilyen olyan külső jelet hordoz magán, amely mások számára veszélyes fertőző betegségre utal, akkor kollégánk a helyszínen megtagadhatja az utazást és a költségeket az Békés Transzfer nem köteles megtéríteni. Amennyiben az utazás közben az utas nem az előírásoknak és az elvárható etikettnek megfelelően viselkedik, vagy veszélyezteti utasaink és kollégáink testi épségét, úgy az utastól a legközelebbi településig történő elszállítás után megtagadhatjuk az utazás folytatását. Ilyen esetekben az utas kötelező a teljes utazási költséget megtéríteni.

Bármilyen, a járműben az utas által keletkezett kárt az utas köteles a helyszínen azonnal megtéríteni. Ellenkező esetben a sofőrnek kötelező a helyszínre rendőrt hívni. Rongálás vagy egyéb károkozás esetén fizetendő minimum díj 15.000 forint amely az okozott kár függvényében növekedhet.

3. Utazás időtartama

Az utazás időtartama Békéscsaba- Budapest Népliget és Liszt Ferenc Repülőtér útvonalon az útviszonyoktól és évszaktól függően átlagosan 3,5 – 4 óra. A pontos felvételi időpontok mindenkor ezeket számításba véve kerülnek meghatározásra.

Induláskor, alapul véve a több kiállási címet, a jelzett időponthoz képest 5-10 perc eltolódás előfordulhat. Jelentősebb késés esetén utasainkat kollégánk értesítik.

Fontos, hogy a „Airport Shuttle” szolgáltatás gyűjtőjárat rendszerben működik, vagyis a Békéscsaba- Budapest Népliget és Liszt Ferenc Repülőtér – Békéscsaba szállítás nem fix útvonalon történik és előre nem meghatározható. Célunk, hogy utasainkat a legmagasabb minőségben szállítsuk úti céljaikhoz. Ennek érdekében törekszünk arra, hogy a lehetőségekhez képest, mindig az M5-ös autópályán történjen a szállítás.

A reptérre időben történő megérkezés érdekében kollégánknak nem áll módjában 15 percnél többet várni egy utasra. Amennyiben az utas késését korábban nem jelezte, és a megadott telefonszámán nem elérhető, úgy 15 perc várakozási idő elteltével a sofőr tovább indul és szolgáltatás teljes díja kiszámlázásra kerül az utasnak.

Repülőtérre érkezéskor a Békés Transzfer 5 percet számol utasaink kiszállására és a csomagok átadására. Amennyiben utasaink igényei alapján ez az idő eltolódik, úgy az utas köteles a sofőrnél megtéríteni a 2000 Forint parkolási díjat.

4. Repülőtérről történő utazás

a. várakozás

Budapestről vagy repülőtérről Békéscsabára történő visszaút során, az egymást követő repülőgépek érkezésének függvényében előfordulhat maximum 60 perces várakozási idő az utas megérkezését követően.

A várakozási idő számítása:

A BUD.hu oldalán hivatalosan kommunikált járat érkezést követően 30 percet számolunk a repülőgépből való kiszállásra és az azt követő a csomagfelvételre. Ettől az időponttól számítandó a várakozás idő, mely kézipoggyásszal érkező utasainkra is ugyan úgy vonatkozik.

Amennyiben az utas repülőjárata a megadott időponthoz képest 50 percnél többet késik, és a gépkocsinak az utas mennyiség függvényében nem áll módjában tovább várni, úgy a késve érkező utast kollégánk értesíti a legközelebbi gépkocsink indulási időpontjáról. Ilyen esetekben jóval hosszabb várakozási idő is előfordulhat, melynek az utasra nézve többletköltségeiért a Békés Transzfer felelősséget nem vállal. A járatkésésekért felelősséget nem vállalunk, de lehetőségeinkhez képest utasainkat a legkorábbi járatunkkal hazaszállítjuk.

Budapestről, de nem a repülőtérről történő békéscsabai utazás esetén az 50 perc várakozási idő nem érvényes.

1 óra várakozási idő felett minden megkezdett óra: 2.500,-Ft

b. Találkozási pontok

A repülőtérre történő megérkezést követően kollégánk telefonon értesíti utasunkat a felvétel pontos helyszínéről. Amennyiben ez nem történik meg, úgy az előre megadott terminálban, névtáblával várja kollégánk az érkezőket. Tekintettel az elmúlt években megnövekedett repülőjáratok számára, előfordulhat, hogy a kettő üzemelő terminálon ( 2/A, 2/B) adott esetben egy időben több utas érkezik. Ilyenkor, amennyiben a gépkocsivezető nincs a megérkezést követően a terminálban, kérjük, várakozzon a terminál érkezési területén, vagy a korábban egyeztetett találkozási ponton. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy utasainkat erről is időben tájékoztassuk.

Kérjük, hogy a rendelésben megadott telefonszámon az utas érkezését követően minden esetben legyen elérhető. Amennyiben a megadott telefonszámon az utas a várakozásban megadott maximum 60 percig nem elérhető, és nem jelenik meg a korábban egyeztetett találkozási ponton, úgy a Békés Transzfer autója az utast nem köteles tovább várni, és az út késői lemondásnak minősül, vagyis nem visszatérítendő és a szolgáltatást a cég nem köteles végrehajtani.

5. Csomagok

A szolgáltatás megrendelése esetén a Békés Transzfer egy bőrönd és egy kézi poggyász méretű csomaggal számol utasonként. Kérjük, hogy az ettől eltérő mennyiségű csomagot előre jelezze. Amennyiben ez nem kerül egyeztetésre, úgy extrém esetekben a Békés Transzfer megtagadhatja a csomag elszállítását.

Nem az alapfeltételekben foglalt csomagok esetén (pl. gyerekkocsi, kerékpár, kisállat stb), vagy több nagyméretű bőrönd esetén felárat kell fizetni melynek összege 1500 Ft/csomag. Kutya kizárólag 15 kg alatt, ketrecben, szájkosárral, felügyelet mellett szállítható.

6. Kiskorúak utasaink utaztatása és védelme

A szolgáltatást önállóan csak minden 16-ik életévét betöltött személy használhatja. 14-16 éves kor közötti utas köteles a család vagy gondviselő által írott meghatalmazást felmutatni az utazás előtt. 14 év alatti gyermek csak szüleivel vagy más gondviselővel utazhat. Abban az esetben, hogy ha a 14 év alatti gyermek felügyelet nélkül szeretne utazni, úgy a szülőknek vagy gondviselőknek a kiskorú gyermeket a szolgáltatóhoz személyesen kell elkísérni, és a helyszínen írásos nyilatkozatot tenni arról, hogy a Békés Transzfer az úti cél elérése után a gyermekért semmilyen felelősség nem terheli.

A Békés Transzfer szeretné utasait teljes biztonságban tudni, ezért minden elkövet azért, hogy az Ön gyermeke is biztonságban utazhasson. Ennek érdekében gyerekülést biztosítunk, melynek igényét kérjük előre jelezni. Amennyiben a Békés Transzfer biztosítja a gyermek számára az gyermekülést, úgy az utas köteles a benne keletkezett kárt, esetleges tisztítási költségeket megtéríteni, melynek összege minimum 5000 forint és az okozott kár függvényében emelkedhet.

Saját gyermekülés esetén a Békés Transzfer vállalja az ülés telephelyig történő visszaszállítását, esetlegesen ingyenes megőrzését az utasok visszaérkezéséig.

Részletekkel kapcsolatban kérjük, egyeztessen kollégánkkal.

7. Áraink

Aktuális áraink minden esetben a Békéscsabáról történő indulás esetén érvényesek. Ettől eltérő indulási pontok pontos költségeit a "Viteldíjak - Áraink" menüpont alatt található, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál. Minden olyan esetben, amikor budapesti, de a Liszt Ferenc repülőtértől eltérő címre történik a szállítás +5500 Forint viteldíjat számolunk fel.

A Kecskemét vagy Szolnok indulási pontok árai csak akkor érvényesek, amennyiben az adott útra a járműben Békéscsabáról induló utasok is tartózkodnak. Ellenkező esetben a Békéscsaba - Budapest Népliget és Liszt Ferenc Nemzetözi Repülőtér - Békéscsaba árak érvényesek.

Egyéni szolgáltatás igénybevétele esetén a fent említett árak nem érvényesek. Egyéni ajánlatainkat kérje ügyfélszolgálatunktól.

Egyéb repülőtérre történő transzfer szolgáltatásainkról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon vagy e-mail formájában.

Részletes árainkat a "Viteldíja - Áraink" menüpont alatt találhatják.

8. Utazási felelősségeink

A Békés Transzfer több éves tapasztalattal bíró munkatársakkal dolgozik, akik minden, a KRESZ és jogszabályok által előírt személyszállítási engedélyekkel rendelkeznek.

A Békés Transzfer felelős az utasok biztonságos szállításáért a felvételi ponttól az utazás célállomásáig. Mindent megteszünk azért, hogy ez magas minőségben és utasaink maximális megelégedettségével történjen.

A Békés Transzfertől független, előre és általunk nem befolyásolható eseményekből (útjavítás, baleset, útlezárás, időjárás stb.) előforduló késedelemért a cég felelősséget nem vállal Az ilyen események elhárítása érdekében biztonsági útvonalat jelölünk ki, ezzel is elősegítve a késés elkerülését. Sofőr kollégánk minden esetben köteles az Önök biztonságát szem előtt tartani. Utas által a többi utasra illetve önmagára veszélyes utasítást végre nem hajthat.

A megrendelt szolgáltatás, bizonyíthatóan önhibánkból történő nem teljesítését, vagy az ebből eredő esetleges késésért/károkért a Békés Transzfer kártérítési felelősséget vállal. A csomagokkal kapcsolatos, bizonyíthatóan általunk okozott károkért is térítési kötelezettséget vállalunk. Kérjük, hogy ezekről a helyszínen értesítse kollégánkat, melyről jegyzőkönyv készül. Későbbi időpontban jelzett kárért felelősséget nem vállalunk.

9. Feltételek elfogadása

A utazás csak a fent említett szabályzat elfogadásával vehető igénybe. Elektronikus megrendelés esetében a megrendeléssel a megrendelő elfogadja a fent említett feltételeket. Telefonos megrendelés, ügyfélszolgálati irodánkban történt megrendelés, valamint a helyszínen az utóban történő fizetés megrendelése esetén az utas a kapott számla átvételével ismeri el az utazási feltételeket. Több személy részére megrendelt szolgáltatás esetén, a csoport képviselője aláírásával a csoport nevében is nyilatkozik és szerződést köt.